Rezumatul proiectului
În România, planificarea stategică ar trebui fundamentată pe probleme și soluții identificate local. Astfel, existența unui feedback al societății civile este imperativă înaintea definitivării unor strategii. Proiectul își propune asumarea de către 2 ONG-uri a rolului de liant activ între cetățeni și autorități prin oferirea a două instrumente participative de planificare strategică ce asigură implicarea cetățenească și responsabilitate decizională.
Utilizarea instrumentelor (instrument web și aplicația mobilă E-Feedback) se va face în contextul existenței Platformei de cooperare asumată printr-un Protocol cu autorități, instituții și reprezentanți ai societății civile. Funcționalitatea instrumentelor și a Platformei de cooperare vă fi testată la nivelul județului Maramureș ca zonă reprezentativă model prin:
-
revizuirea Strategiei de dezvoltarea a patrimoniului natural din Maramureș,
-
realizarea unui Studiu de impact și a resurselor necesare implementării Strategiei UE privind biodiversitatea pentru 2030 pe baza unei Metodologii replicabile la nivel național.
Instrumentele participative vor fi promovate la nivelul cetățenilor printr-o Caravană itinerantă în comune din județul Maramureș.
Beneficiarii direcți ai proiectului sunt cetățenii județului, autorități sectoriale și decidenti politici precum și reprezentații societății civile. WWF România – Filiala Maramureș are o experiență vastă în promovarea abordării durabile și intersectoriale a dezvoltării locale, iar partenerul în proiect, GeoMMed deține expertiză valoroasă în planificare strategică și dezvoltarea cooperării pentru conservarea biodiversități